Slik kan du omgå DRM’en i Bokskya

Bokskya bli nylig lansert, og jeg har endelig våget meg på å kjøpe en bok. Etter jeg hadde kjøpt en bok, så registrerte og logget jeg meg inn på m.bokskya.no med Google Chrome (som har HTML5 støtte). Boken jeg hadde kjøpt kom opp i nettleseren og jeg trykket “Les”. Nettleseren fungerer på samme måte som man leser på iPhone, dvs at trykker man øverst i nettleseren, så kommer menyen opp.

 

 

 

Trykker man til høyre i nettleseren, så blar man en side videre. Trykker man til høyre, så blar man en side tilbake. Etter å ha bladd meg fremover noen ganger, så kom jeg til kapittel 1. Mens nettleseren er aktiv, trykk CTRL + A. Da markerer du all teksten, og det skal bli seende slik ut:

Deretter trykker du CTRL + C.  Åpne din favoritt teksteditor som f.eks. Textwrangler eller Notepad (jeg har bare prøvd dette ut i MacOsX og TextWrangler).  I tekst editoren, trykk CTRL + V. Da skal hele kapittelet (og ikke bare det du ser markert i nettleseren) bli kopiert over.

Praktisk? Nei, og spesielt ikke med en bok med mange kapitler. Det gjør det enklere å lese boken hvor du enn ønsker uten å være bundet til bokskya og de løsningene de velger å støtte. Ikke distribuer boken, og ikke gjør endringer på et verk som er kopibeskyttet og som ikke er ditt. Forfatterne og forlagene har brukt tid og penger på å gjøre bøkene tilgjengelig for oss, og de fortjener å få betalt for den jobben.

 

 

 

 

 

(Lurer på hvor lenge det tar før bokskya tetter dette hullet.)

About Haridasi

integrity - the state of being whole, entire, or undiminished.
This entry was posted in EBooks, Norsk and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *