Når vold og seksualitet får fritt leide

Overalt hvor en er, så  bugner det av seksualisert reklame og nyheter. Hvor mange ganger har man vel ikke hørt “Vi advarer om sterke scener i denne repotasjen” når man ser nyhetene, hvor resultatene av krig og vold kommer frem. Nå er seksualitet og vold to forskjellige temaer med forskjellige vinkler, men jeg har lenge undret meg over hvor desensitiv vi har blitt ovenfor vold og sex i filmer, reklamer, nyheter – i samfunnet generelt. Jeg ble derfor glad over at jeg endelig så et innlegg i Aftenposten hvor dette ble tatt opp på en god måte.

For hvor “tolerante” skal vi bli? Er det virkelig i orden at nakenhet som fremstilles seksuelt skal være hverdagskost? Her er artiklene på forsiden av dagbladet.no som inneholder seksualitet/sex som tema idag (fredag 04. november):

Sexverktøyet alle par trenger

Handler om en god, gammel Oslo-orgie

– Det var ikke meninga å være nær puppen din

Pangstart for «Jomfru i nød»

Vi kommer til å fryse puppene av oss

Fan hevder mindreårig Justin Bieber gjorde henne gravid

 

Jeg har ikke tatt med artiklene som er knyttet til voldtektene i oslo. Det vil si hele 6 artikler på forsiden som omhandler sex. Er det noe rart jeg skummer gjennom artiklene på forsiden og ikke finner en eneste artikkel jeg har lyst til å lese?

About Haridasi

integrity - the state of being whole, entire, or undiminished.
This entry was posted in Society & Culture, Norsk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *