Dagens kvinne”vennlige” nyheter

Jeg har sett meg lei på alle nyhetene som fokuserer på kjønnet kvinner. Overskriftene er som oftest negativt ladet, og jeg har kun opplevd en gang at en artikkel har fokusert negativt på menn for et år siden eller noe. Det var en artikkel knyttet til at menn syter når de er syke.

Det er et fokus på kvinner som menn ikke opplever. Kvinner blir vurdert på alt fra klesdrakt til kompetanse for jobben. Det kan være relevant å vurdere disse tingene, men det er problematisk når det hele tiden blir knyttet opp mot kjønn.

Så dette er dagens kvinne”vennlige” nyheter på forsidene i media.

Nettavisen – Eli, hva med å la Carl få seg litt i kveld? Som om litt pulings skaper mer intelligente valg. Hva med overskriften – Tips for Carl som øker intelligensnivået i valgene som tas.

Nettavisen – Kan menn og kvinner bare være venner? Denne var faktisk kjønnsnøytral i overskriften, hurra!

Overraskende nok så fant jeg ingen overskrifter på dagbladet.no, men det kunne vært nok av overskrifter knyttet til at menn er horebukker med tanke på hemmelig.no overskriftene.

E24 – Kvinner takler dårlig mannlig konkurranse. Javel, det er visst et mål at vi kvinner skal bli som menn og fungere som menn. Jeg så en artikkel lengre ned om at “drittsekker må sies opp”, men det sto ingenting om at det gjaldt menn.

VG – Mødre slår barn mer enn fedre.

Og selv om denne artikkelen ble publisert 08. desember, så må jeg nesten ta med denne også. klikk.no – aggressive barn er mammas feil. Selvfølgelig – far står jo bare å ser på.

Så idag var det bare 3 artikler som var nedsettende om kvinner, en nøytral og en påslenger fra tidligere dato.

About Haridasi

integrity - the state of being whole, entire, or undiminished.
This entry was posted in Society & Culture, Norsk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *